A tapasztalat mondatja velem, bazi fontos jó fodrászt választani!

 

A hajunk sokat elárul rólunk: az életkorunkat, az ízlésünket, az életstílusunkat. Ezért fontos, hogy olyan frizurát viseljünk, ami illik hozzánk és tükrözi az egyéniségünket.

De hogyan találhatjuk meg azt a fodrászt, akivel elégedettek leszünk? Milyen tapasztalatokra van szüksége egy jó fodrásznak? És hogyan befolyásolja az élettapasztalatunk azt, hogy milyen frizurát kérünk? Ezekre a kérdésekre próbálunk választ találni az üveggömbön kívül.

Mindenki tudja, Igen jó érzés elmenni egy profi fodrászhoz és újjávarázsolni magunkat. Egy jól sikerült hajvágás vagy festés feljavítja az önbizalmunkat és megújítja az energiánkat. De sajnos nem mindig ilyen egyszerű megtalálni azt a fodrászt, akivel elégedettek vagyunk. Biztos te is hallottál már rémhistóriákat arról, hogy valaki elrontotta valakinek a haját vagy olyan frizurát csinált neki, ami nem állt jól neki.

A rossz tapasztalatok elkerülése érdekében fontos tudni néhány dolgot arról, hogyan válasszunk fodrászt. Nem mindegy, hogy milyen szakmai képzettséggel és tapasztalattal rendelkezik a fodrászunk, mennyire figyel az igényeinkre és az arcformánkra, milyen hangulatú a szalonja és mennyire tisztán tartja az eszközeit. Ezek a szempontok mind befolyásolják azt, hogy elégedettek leszünk-e a végeredménnyel vagy sem.

A legjobb módszer egy jó fodrász megtalálására az ajánlás.

Kérdezz meg olyan ismerősöket vagy barátokat, akiknek tetszik a frizurájuk és elégedettek a fodrászukkal! Az is jó, ha olyan infókat kapsz, ahol nem voltak igazán sikeresek a műtétek, hogy oda ne menj... Nézz utána az interneten is, hogy milyen értékeléseket kapott a fodrászod, vagy a szalonja!  Ha lehetséges, nézd meg a portfólióját vagy a közösségi média oldalait is, hogy láss példákat a korábbi munkáira! Ha már kiválasztottál egy fodrászt, menj el, beszéljétek meg részletesen, hogy milyen frizurát szeretnél és miért! Hallgasd meg az ő véleményét is arról, hogy mi állna jól neked és mi nem! Egy jó fodrász nem fog rábeszélni olyan változtatásra vagy eljárásra, ami károsíthatja vagy ronthatja a hajad állapotát vagy kinézetét. Ha úgy érzed, hogy nem értitek meg egymást vagy nem bízol benne eléggé, ne félj tovább keresni! Nem muszáj az első fodrásznál maradnod, ha nem vagy elégedett. A hajad a te döntésed és a te felelősséged. Vagy ahogy Surda mondta volt: „az én pofám, úgy borotválom, ahogyan én akarom." Örülj, ha te ezt a szöveget nem ismered, mert az azt jelenti, hogy fiatal vagy...

Vissza a lényeghez, egy jó fodrász nem csak a hajjal bánik ügyesen, hanem a személyiségedet is figyelembe veszi. Tudja, hogy milyen frizura illik az életkorodhoz, az ízlésedhez és az életstílusodhoz. Egy jó fodrász olyan frizurát készít neked, ami kiemeli a legjobb tulajdonságaidat és elrejti a hibáidat (amik persze kizárólag csak elképzelt hibák, nem léteznek, tökéletes vagy, de akkor is, elrejti, na!). Egy jó fodrász olyan frizurát készít neked, ami tükrözi az egyéniségedet, és a tapasztalataidat, és másnap még a portán is beengednek vele a munkahelyedre, ti. felismer a beléptető rendszer...vagy a biztiőr.

A saját tapasztalatok befolyásolják azt is, hogy milyen frizurát kérünk. Lehet, hogy egy bizonyos korban vagy életszakaszban vágyunk egy radikális változtatásra vagy egy merész színre. Lehet, hogy egy új munka vagy egy új kapcsolat miatt szeretnénk megújulni. Lehet, hogy csak unatkozunk a megszokott kinézetünktől és szeretnénk valami újat kipróbálni. Bármi legyen is az indokunk, fontos tudnunk azt is, hogy milyen következményei lehetnek a frizuraváltásnak. Nem minden hajvágás vagy festés visszafordítható vagy könnyen javítható. Ha már egyszer például Sinéad O'Connorra váltottál, onnan hosszú hónapok kemény munkája lesz visszajönni a hajzuhatagig, csak mondom. Ha nem vagy biztos abban, hogy jól állna neked egy adott frizura vagy szín, kérj tanácsot a fodrászodtól vagy próbáld ki egy virtuális frizura alkalmazással. Ha pedig megtetszik valakinek a frizurája és szeretnéd lemásolni, ne feledd el figyelembe venni az arcformádat és a hajminőségedet is!

Reméljük, ezek a tippek segítettek neked abban, hogy megtaláld a tökéletes fodrászt és a tökéletes frizurát. Mivel a fodrászat egy művészet és egy tudomány is egyben, egy jó fodrász nem csak szépíti a hajadat, hanem javítja az önbizalmadat és a hangulatodat is. Ne elégedj meg kevesebbel! Keress olyan fodrászt, akivel jó tapasztalataid lesznek! Persze állítólag ami nem öl meg, az megerősít...