Fodrász szalon – Elrontani igazán könnyű, de akkor hogyan válasszuk ki a legjobbat a sok közül?

 

Az igazság az, hogy a fodrász szalon kiválasztása nem egyszerű feladat. Sok tényezőt kell figyelembe venni, hogy megtaláljuk a hozzánk illő helyet.

De hogyan tudjuk eldönteni, hogy melyik fodrász szalon felel meg az igényeinknek?

Íme néhány tipp, amelyek segíthetnek a döntésben.

Hol és hogyan találod meg a jó fodrász szalont? A legjobb módszer ma már az internetes keresés. (Mazochisták persze kezdhetik a régi sárga telefonkönyvben is.)

De te azért írd be inkább a böngésződbe a "fodrász szalon" kulcsszót és a városodat, és nézd meg az első oldalon található találatokat! Ezek általában a legnépszerűbb és legjobb értékelésű szalonok közül valók. Nézd meg az oldalaikat, olvasd el a bemutatkozást, a szolgáltatásokat, az árakat és a véleményeket! Ha tetszik valamelyik szalon, ezek közül érdemes foglalni időpontot online, vagy telefonon, applikáción is, ma már minden játszik.

Minek kell lennie egy jól felszerelt szalonban manapság? A fodrász szalon nem csak egy hely, ahol levágják vagy befestik a hajadat. Egy jó szalon olyan hely, ahol kényelmesen és kellemesen érezheted magad, miközben profi kezek alatt alakul át a külsőd. Egy jól felszerelt szalonban van légkondicionáló vagy fűtés (az évszaktól függően), tiszta és modern berendezés, minőségi termékek és eszközök, barátságos és képzett fodrászok, érdekes, megnyugtató dekoráció.

Hogyan tudsz parkolni a közelében, vagyis hogyan éred el a helyet? A fodrász szalon elhelyezkedése is fontos tényező lehet. Ha autóval mész, akkor nézd meg, van-e parkolóhely vagy parkolóház a közelben, vagy mennyibe kerül az óradíj! Az mindenképpen kellemetlen lehet, ha büntetést, kerékzárat, vagy az autód hűlt helyét találod a ki nem fizetett helyen, az álmoskönyv szerint sem jelent jót, elárulom.  Ha tömegközlekedéssel mész, akkor nézd meg milyen járatokkal tudsz odaérni, és mennyi időt vesz igénybe az út! Talán nagy okosságot most nem árultam el ezzel... : )

Mik a fő szempontok az értékelésnél? Az internetes vélemények sokat segíthetnek abban, hogy kiválaszd azt a fodrászt, akire rábízhatod magad, de ne dönts csak ezek alapján! Nézz utána, hogy hányan írták ezeket véleményeket, mikor írták őket, és milyen stílusban írták őket! Ha túl sok az ömlengős, vagy túl negatív hozzáállású komment, akkor lehet, hogy nem objektív! Kérdezz meg ismerősöket, barátokat, családtagokat, hogy ők hol vannak megelégedve!

A fodrász szalonok is követik a legújabb divatot és stílust. Ha szeretnéd tudni, hogy milyen frizurák és hajszínek hódítanak manapság, akkor érdemes ellátogatnod egy olyan szalonba, ahol naprakészek az újdonságokkal. Fontos azt is tudni, hogy a fodrász szalonokban használt eszközök, és termékek nagyban befolyásolják a végeredményt. A legmenőbb fodrász szalonok Magyarországon olyan eszközöket és termékeket használnak, amelyek garantálják a minőséget, a tartósságot és az egészséges hajat. Néhány példa:

A Fodrászinfó Pro közösség bemutatta Magyarország legszebb fodrászszalonjait, amelyek nem csak a berendezésükkel és a hangulatukkal nyűgözik le a vendégeket, hanem az általuk használt eszközökkel és termékekkel is. Ezek a szalonok olyan márkákat használnak mint például L'Oréal Professionnel, Schwarzkopf Professional vagy Wella Professionals. Itt megnézheted a friss infókat:

Magyarország legszebb fodrászszalonjai by Fodrászinfó Pro - Fodrász szakmai hírportál és fodrász magazin (fodraszinfo.com)

De persze hiába a sok okosság, ha a párod egy hónapnál korábban nem veszi észre, hogy valami változás állt be a hajadnál...