Fodrászat – csak a legjobbat válaszd a szépségedért!

 

Szeretnéd, hogy frizurád mindig tökéletes legyen? Akkor neked való fodrászatot válaszd! A fodrászat nem csak egy szolgáltatás, hanem egy élmény is. Egy jó szakember odafigyel rád, megérti az igényeidet és elképzeléseidet, és olyan frizurát készít neked, ami kiemeli a személyiségedet és a szépségedet.

De hogyan válassz fodrászt? Nem mindegyik ugyanolyan jó és megbízható. Néhány tipp, amire figyelj: Nézd meg a fodrász munkáit! Ha van weboldala vagy közösségi média oldala, nézd meg az ott bemutatott frizurákat! Tetszenek? Illenek hozzád? El tudnád képzelni magadat a képein örülve az eredménynek? Kérdezz meg másokat! Ha látod valakin, hogy jól áll a frizurája, bátran kérdezd meg tőle, hogy hol vágatta! Kevés ember van, aki ne örülne a dicséretnek, hidd el! Ha ismersz valakit, aki járt már egy adott fodrásznál, és neked tetszett a végeredmény, kérdezd meg a véleményét!

Esetleg mielőtt belevágsz egy nagyobb változtatásba vagy festésbe, menj el egy konzultációra a kiválasztott fodrászhoz! Beszélj vele arról, hogy mit szeretnél és mire vágysz, nézd meg, hogy mennyire figyelmes és szakértő! Sokat ígér már az is, ha alig kapsz időpontot. A fodrászat nem csak arról szól, hogy levágják vagy befessék a hajadat, hanem főleg arról szól, hogy jól érezd magad magaddal és másokkal is. A fodrászat ezt a célt szolgálja, segít kifejezni önmagadat és kihozni belőled a legjobbat. Ha még nem találtad meg az álmaid fodrászát vagy szeretnél újítani a kinézeteden, akkor nézz körül ott, ahol profi fodrászokkal dolgoznak együtt, akik garantáltan elégedetté tesznek téged!

Az megvan, pontosan tisztában vagy vele, hogy miért jársz a fodrászodhoz? Hiszen ez nem csak egy hely, ahol vágatod vagy festeted a hajadat. A fodrászat egy olyan hely, ahol kikapcsolódhatsz, feltöltődhetsz és megújulhatsz. De miért jársz a fodrászodhoz? Mi az, ami miatt vissza-vissza térnél hozzá? A fodrászod ismer téged. Nem csak a hajadat, hanem a stílusodat, az ízlésedet és a személyiségedet is. Tudja, hogy milyen frizura áll jól neked és milyen színek illenek hozzád. Nem próbál rábeszélni olyan változtatásra vagy trendre, ami nem felel meg neked. A fodrászod törődik veled.

Nem csak egy ügyfél vagy neki, hanem egy ember. Figyel rád és hallgatja a problémáidat vagy az örömeidet. Megtanácsolja neked, hogy hogyan ápold a hajadat otthon és milyen termékeket használj. Segít neked abban, hogy jól érezd magad magaddal. Csacsog, ha azt szeretnéd, és csendben marad, ha és amikor arra vágysz. A fodrászod meglep téged. Nem csak azt csinálja veled, amit kérsz tőle vagy amit megszoktál tőle. Néha újít valamit rajtad vagy javasol valamit neked. Meglep téged egy kis extra szolgáltatással vagy ajándékkal. Megmutatja neked, hogy fontos vagy neki. No, ezek azok a dolgok, amik miatt jársz a fodrászodhoz és amik miatt szereted őt.

Nem mindig jól választunk, de hogyan ismerd fel a rossz fodrászt? Vannak olyanok, akik nem teszik ki magukat a munkájukért és nem törődnek az ügyfeleikkel. Ezeket a fodrászokat el kell kerülnöd, ha nem akarsz csalódni vagy megsérülni. De hogyan ismerd fel a rossz fodrászt? Ezekre a jelekre figyelj: A rossz fodrász nem hallgat rád. Nem kérdezi meg tőled, hogy milyen frizurát szeretnél vagy milyen színt választanál. Nem veszi figyelembe az arcformádat vagy a bőröd tónusát, az öltözködési szokásaidat. Nem tanácsol neked semmit és nem mondja el neked az előnyeit vagy hátrányait egy adott változtatásnak. Az is lehet, hogy nem tisztítja megfelelően az eszközeit. Nem fertőtleníti a fésűit vagy az ollóit. Nem cseréli le a törülközőket vagy a köpenyeket. Nem mos kezet vagy kesztyűt visel. Ezek mind olyan dolgok, amik által fertőzést kaphatsz vagy allergiás reakciót válthatsz ki. Fuss!

A rossz fodrász óvatlanul bánik a hajaddal. Túl erősen húzza, vágja, túl sok vegyszert használ a hajadra, vagy túl sokáig hagyja rajta őket. Túl forró levegővel szárítja meg, vagy túl sok hőt alkalmaz rá vasaláskor vagy göndörítéskor. Ezek mind olyan dolgok, amik károsítják a hajad szerkezetét és egészségét. Ha ezeket a jeleket észreveszed egy fodrásznál, akkor menekülj onnan! Ne engedd magad átverni vagy megbántani!

Ha már megtörtént veled ez és nagyon elrontották a frizurádat, akkor ne ess kétségbe! Van még remény! Keress nagyon pozitív értékelésű helyet, és még kis szerencsével hamar helyreigazítják a bajt!

Ne habozz tovább! Foglalj időpontot most online vagy telefonon! És ha szeretnél még több hasznos tanácsot kapni a hajápolással kapcsolatban vagy megnéznéd az aktuális trendeket és akciókat, akkor látogass el weboldalunkra vagy kövess minket Facebookon!

Fodrászkodj velünk!